In yoga bestaan er een hoop stijlen en stromingen waaronder Hatha yoga, Power yoga, Vinyasa flow yoga, Ashtanga yoga en nog meer. Een nieuweling ziet door de bomen het bos niet meer. Ik heb het kiezen voor jou vereenvoudigd en de yogalessen onderverdeeld in Yin (meer passief) en Yang (meer actief). Beide hebben een ontspannende werking en helende effecten waarbij de een meer rust en ruimte ervaart in Yin yoga en de ander juist graag het vuur aan wilt zetten om daarna weer de rust te vinden. De enige vraag die jij jezelf hoeft te stellen is: Waar heb ik vandaag behoefte aan?

De lessen duren 1 uur en 15 minuten, inclusief een theemoment na de eindontspanning. De docent reikt tijdens de les verschillende opties en intensiteiten aan, waardoor de lessen, in principe, voor alle niveaus geschikt zijn. Met het frequent beoefenen van yoga leer je jouw eigen grenzen goed/beter te bewaken. Want wat voor de een werkt en fijn is, is dat voor de ander mogelijk niet. Onze lichamen, geest en behoeften verschillen van elkaar en dit maakt yoga, ook in een groepsles, een individuele practice. Zodra je op de mat stapt, stap je als het ware in jouw eigen bubbel. Zowel de Yin als de Yang lessen eindigen met een fijne eindontspanning.

Nieuwsgierig? Je bent meer dan welkom om te komen proeven en ervaren! Maak hiervoor een account aan in Momoyoga, koop vervolgens eerst een losse les en ontvang eenmalig een gratis les* t.w.v. €16 cadeau! Deze kun je naar eigen behoefte inplannen.

* De gratis les voeg ik handmatig aan jouw account toe. Dit kan een of twee dagen duren voordat dit zichtbaar is in jouw account. Het weekend, vakantie en/of feestdagen niet meegerekend.

Heb je vragen of blessures? Laat het weten via info@senzadiyoga.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

YANG FLOW YOGA

Actief. Dynamisch. Energiek.

In een creatieve flow beweeg je op het ritme van de ademhaling van de ene houding naar de andere. Hierdoor ontwikkel je meer focus en bewustzijn en zal jouw conditie en kracht verbeteren. Deze dynamische les is een mix van Vinyasa flow, Power yoga en Asthanga yoga en bestaat uit voldoende ontspannende oefeningen om de inspanning te balanceren. Deze les is geschikt voor alle niveaus.

Lesrooster

YIN YOGA

Passief. Ontspannen. Loslaten. Herstel.

Een rustige vorm van yoga met veelal zittende en liggende houdingen. In 2-5 minuten stretch je het bindweefsel (fascia) waardoor je het zelf-herstellend vermogen van jouw lichaam activeert. Dit creëert ruimte, flexibiliteit en soepele gewrichten. Yin yoga geeft diepe ontspanning aan lichaam en geest. Deze les is geschikt voor alle niveaus.

Lesrooster

YIN YANG FLOW YOGA

Actief. Dynamisch. Passief. Ontspannen.

Volg je deze les ’s ochtends, dan starten we met een reeks yin houdingen, gevolgd door een actieve flow waardoor je energiek, maar ontspannen en met meer focus je dag vervolgt.
Volg je deze les ’s avonds, dan begìnnen we met een actieve flow en eindigen we met een reeks ontspannen yin houdingen wat de nachtrust zeer ten goede komt. Deze les is geschikt voor alle niveaus.
Lesrooster

CONTACT

Senzadi Yoga
Vismarkt 3
1781 TA Den Helder

 info@senzadiyoga.nl